Τι σημαίνει κάθε είδος φιλιού για τη σχέση σας

«Το φιλί είναι τόσο σημαντικό όσο και τα μακροπρόθεσμα ομόλογα. Βοηθά στη διατήρηση μια σχέσης», λέει η συγγραφέας του βιβλίου «Η επιστήμη του φιλιού: Τι λένε τα χείλη μας» (The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us).

Το γαλλικό φιλί
Σε αυτό το φιλί όλα σχετίζονται με την επιθυμία να μάθε κανείς τον άλλο ακόμα περισσότερο. Κάθε πρόσωπο χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να εξερευνήσει τις εσωτερικές διεργασίες του άλλου. Ολα είναι γύρω από την εξερεύνηση τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Φιλί στο μάγουλο
Το φιλί στο μάγουλο δείχνει ότι κάποιος μας αρέσει. Σχετίζεται με την φιλία και την αγάπη. Αυτός που κάνει την κίνηση έχει ρομαντικά αισθήματα για τον άλλον. Πρόκειται για αληθινή αγάπη και μεταφορά του μηνύματος «εγώ σε αγαπώ». Σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να δείχνει πως κάτω απ' όλα εξακολουθεί να υπάρχει η φιλία.



Το φιλί σε ένα μόνο χείλος
Το single lip kiss είναι η πραγματική αγάπη. Αντί για ένα επιθετικό φιλί, κάθε άτομο επικεντρώνεται φιλώντας ένα από τα χείλη του συντρόφου του.

«Αυτό το φιλί είναι απολύτως μια κοινή εμπειρία. Υπάρχει ένα δούναι και λαβείν, που υποδηλώνει την βαθύτερη αγάπη του ενός για τον άλλον», τονίζει ο Μπέρναρτ Μετλίζερ.

Το φιλί με δαγκώματα
Αυτό το φιλί αποτυπώνει μια νευρικότητα. Είναι ένα πάθος που εκφράζεται καλύτερα σωματικά. Είναι πιθανό να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Το ευγενικό φιλί
Το απαλό φιλί ταιριάζει με την λέξη αναμονή. Χωρίς πίεση, ο ένας δίνει στον άλλον ένα ευγενικό φιλί στα χείλη.



Η συγγραφέας Σέριλ Κίρσενμπάουμ ισχυρίζεται πως ένα απαλό φιλί διεγείρει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου, μια περιοχή ακόμα πιο διευρυμένη από αυτή που θα ενεργοποιούσε τη σεξουαλική διέγερση. Μάλιστα, αυτό το φιλί δείχνει ένα επίπεδο άνεσης.