Μα γιατί είμαι ακόμα ελεύθερη;

Οι τρεις λόγοι που δεν θες να ακούσεις, αλλά πρέπει…
Ψάχνεις, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρνεις να βρεις αυτό που θέλεις; Οι φίλες σου όλες είναι πια σε σχέση, και αρχίζεις να το παίρνεις προσωπικά; Μην το κάνεις! Δεν σου λείπει τίποτα και τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο τα φτιάχνεις στο μυαλό σου.
Το γεγονός κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να είσαι σε μια σχέση είναι πιθανόν ο λόγος που είσαι ακόμα μόνη. Επίσης δεν είσαι μόνη. Τα πιο χαρακτηριστικά λάθη που κάνεις, τα κάνουν και άπειρες ακόμα γυναίκες. Και είναι τα εξής…


1. Οι στόχοι σου είναι εξωπραγματικοί και επιφανειακοί.

Το να ψάχνεις να βρεις τον ψηλό, μελαχρινό, σωματαρά με το χαμόγελο της colgate και τα καταγάλανα μάτια, ο οποίος θα είναι και καλό παιδί, θα είναι τρυφερός, εννοείται παμπλουτος, αλλά με άπειρο χρόνο για σένα, τρομερό χιούμορ και σπάνιες ευαισθησίες και θα σου εγγυηθεί – γραπτώς αν γίνεται- ότι θα είναι πάντα μαζί σου χωρίς να αλλάξει ποτέ τίποτα στη σχέση σας, συγνώμη που θα στο πω αλλά ούτε στα παραμύθια δεν υπάρχει!

Βάλε λίγο περισσότερο ρεαλισμό στην αναζήτησή σου και ξεκίνα να βλέπεις πίσω από την εικόνα. Εστιάσου στο πως νιώθεις μαζί με κάποιον και ακολούθησε αυτό σαν πυξίδα...όχι την εικόνα που έχεις φτιάξει στην φαντασία σου. Γιατί, ένα είναι σίγουρο: ο άντρας αυτός υπάρχει και θα υπάρχει μόνο εκεί. Στην φαντασία σου.

2. Δίνεσαι – ή μάλλον Παρα- δίνεσαι- πολύ νωρίς, λέγοντας «πάρτα, όλα δικά σου» πριν καλά καλά τον γνωρίσεις!
Όλα θέλουν τον χρόνο τους και γι’ αυτό και εσύ θα πρέπει να αρχίσεις να του ανοίγεσαι σιγά σιγά. Αυτό δεν γίνεται μόνο για να μην τον αγχώσεις, αλλά για να μην προδώσεις – κυρίως- τον εαυτό σου.

Τα συναισθήματά σου και αυτά που έχεις μέσα σου, δεν αξίζουν τόσο λίγο ώστε να τα δώσεις σε κάποιον χωρίς να τα έχει κερδίσει πρώτα… Περίμενε να πάρεις και έπειτα ξεκίνα να δίνεις. Έτσι τα πράγματα θα είναι πιο ισορροπημένα αλλά και πιο αληθινά.

3. Σε έλκουν κατά συρροή οι (εντελώς) λάθος άντρες
Το ξέρεις από την αρχή: είναι παντρεμένος. Ή σε σχέση. Ή είναι μεν μόνος αλλά σου το λέει οικειοθελώς: δεν θέλω να κάνω σχέση. Ή – ενώ εσύ θέλεις- δεν θέλω να κάνω οικογένεια.
Αλλά εσύ, παρ’ όλα αυτά, εκεί… Κολλάς σαν μαγνήτης. Σκέφτεσαι ότι θα τον αλλάξεις- θα τον χωρίσεις- θα, θα , θα…
Ο έρωτας όμως δεν είναι ΘΑ. Είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα. Και το να κολλάς σε κάτι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι σχέση- είναι project: «πώς θα μετατρέψω αυτή την κατάσταση σε σχέση».

Δες λοιπόν γιατί το κάνεις, και μετά απλά σταμάτα το. Έτσι θα αφήσεις χώρο στη ζωή σου να έρθει και αυτός που πραγματικά θα θέλει να είναι μαζί σου.


 
 Harriet Brookes  
journalist-Psychologist