5 hot supermini στην ελληνική αγορά

Η σημαντική κατηγορία των supermini κρατάει σταθερά τον ρυθμό των πωλήσεών της, καθώς και το ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό. 
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στους δρόμους της χώρας μας τα παρακάτω 5 μοντέλα, τα οποία προκαλούν τόσο για την αισθητική τους όσο και για τα τεχνολογικά τους προσόντα.

Kia Rio

To νέο Kia Rio δεν έχει μόνο νέο παρουσιαστικό, αλλά φέρει νέες τεχνολογίες και περισσότερους χώρους στο εσωτερικό. Επίσης, διατίθεται ο νέος 1.000άρης turbo κινητήρας T-GDI των 100 ή 120 ίππων, ενώ προσφέρει μια νέα εμπειρία οδήγησης χάρη στη μεγαλύτερη ακαμψία και το ισχυρότερο σασί. Έρχεται σύντομα στην ελληνική αγορά.

Nissan Micra
Τίποτα που να θυμίζει την προηγούμενη γενιά. Το νέο Micra είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, που η Nissan έχει σκοπό να ανέβει στην κορυφή της κατηγορίας. Με νέα μοντέρνα εμφάνιση, εξελιγμένους κινητήρες και τεχνολογίες που πρώτη φορά συναντάμε στα supermini (όπως το σύστημα BOSE με τα ηχεία στο προσκέφαλο του οδηγού).

Suzuki Swift

Ακόμα ένα μοντέλο που που δεν έχει καμία σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Είναι αρκετά ευέλικτο και πολύ ελαφρύ, ενώ οδηγικά προσφέρει άμεσα πολύ καλές εντυπώσεις στον οδηγό. Με αρκετά προσιτή τιμή, η Suzuki είναι ένας δυνατός αντίπαλος, απέναντι στους υπόλοιπους φιλόδοξους ανταγωνιστές του.

Ford Fiesta

H Ford παρουσίασε το νέο Fiesta, το οποίο διαφέρει εξωτερικά, ενώ υπάρχει ριζική ανασχεδίαση του εσωτερικού του. Το supermini της εταιρείας με σήμα το μπλε οβάλ θα προσφέρεται τόσο σε 3θυρη όσο και σε 5θυρη έκδοση, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει η έκδοση ST, που αποδίδει 200 ίππους από έναν 1.500 turbo κινητήρα. Αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

SEAT Ibiza

Η 5η γενιά Ibiza έχει μικρές εξωτερικές αλλαγές, ενώ θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα. Για πρώτη φορά συναντάμε τη νέα πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, MQB A0, ενώ κάτω από το καπό βρίσκουμε από 1.000 κ.εκ. turbo και 95 ίππους έως και 1.5 και 150 ίππους. Στην ελληνική αγορά αναμένεται τον επόμενο μήνα.